Amerikaanse luchtmacht: ufo deactiveerden 10 kernbommen
Leestijd: 3 minuten

Amerikaanse luchtmacht: ufo hackte kernbommen

Het is 1967. Kapitein Robert Salas had dienst met zijn commandant. Ze zaten zo'n 20 meter onder de grond in de raketlanceerbunker op de Malmstrom Air Force Base. Ze hadden de leiding over 10 raketten. Elk van deze raketten bevatte een kernbom van acht ton. Salas was verantwoordelijk voor het lanceren van de kernraketten als hij het bevel kreeg, hij was zich bewust van die grote verantwoordelijkheid.

Terwijl de commandant van Salas in de vroege ochtenduren een dutje deed, bleef Salas wakker. Hij ontving die ochtend een telefoontje van de bovengrondse bewakers die hem vertelden over vreemde lichten in de lucht. Salas dacht dat ze een grap met hem uithaalden en dacht er verder niet bij na. Maar 10 minuten later belden ze hem opnieuw, maar deze keer waren ze doodsbang.

De bewaker schreeuwde door de telefoon over een ovaalvormig, gloeiend rood object met een diameter van ongeveer 4 meter. Recht boven de poort aan de voorkant van de basis. Het bewoog op een schokkerige, vreemde manier die de bewaker nog nooit had gezien: snelle korte bewegingen, abrupt stoppen en scherpe bochten van 90 graden maken. Allemaal zonder geluid te maken.

Doodeng

Salas wekte onmiddellijk zijn commandant en informeert hem over de vreemde, angstaanjagende ufo-situatie die zich boven de grond afspeelt. Even later veranderden alle 10 raketlichten op onverklaarbare wijze van groen naar rood, een indicatie dat ze zijn uitgeschakeld. Dat betekende dat de raketten niet langer konden worden gelanceerd. Bij een aanval van een andere kernmacht zou de basis niet in kunnen grijpen.

Salas dacht dat ze werden aangevallen. Wanhopig probeerden hij en de commandant alles om de raketten weer aan het werk te krijgen, maar het mocht niet baten. Later hoorde Salas dat een week eerder een andere ploeg hetzelfde had gemeld. Ze beschreven dezelfde UFO met dezelfde rode lichten en schokkerige bewegingen en ontdekten dat hun hele vloot kernraketten toen ook uit werd geschakeld.

Het feit dat het twee keer gebeurde, maakte de situatie voor Salas nog angstiger. Hij wist dat deze raketten de geavanceerdste wapens waren die ze in Amerika hadden gehad, en nu kon iets vreemds en onbekends ze buiten werking zetten. Voor zeker 24 uur de tweede keer dat het gebeurde.

Salas is ervan overtuigd dat de ufo's buitenaards waren. Sinds de informatie is vrijgegeven, is hij op een missie om doofpotaffaires van de regering te bestrijden en het publiek open te informeren.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties