Skunk-ape
Leestijd: 5 minuten

The Skunk Ape

Namens Florida is The Skunk Ape de vertegenwoordiger als het om mythes en “cryptiden” gaat. The Skunk Ape lijkt veel op de bekendere Bigfoot. In lengte en voorkomen!

Hoe oud is de Skunk Ape?

De eerste verhalen over The Skunk Ape komen van de indianen die aan de Kissimmee-rivier woonden. Hun benamingen waren natuurlijk anders: "Sand People" en "Mangrove People" maar ze doelden op “reuzen” die in dat gebied zouden leven. Een extra element aan dit verhaal is het historische verslag van Henry Tanner, een vroege pionier in het gebied. Hij schreef over "het vinden van Indiase graven met skeletten van reuzen. De gevonden schedels zouden over het hoofd van een normale man passen."

In 1935 hebben arbeiders in het gebied per ongeluk een menselijk dijbeen opgegraven. Dat is op zich niet erg of gek, maar deze was net zo lang als een heel been van een man." Waren dit skeletresten van grote mensen, of The Skunk Ape?

Waarnemingen van The Skunk Ape

In 1959 kwamen drie padvinders in paniek uit het Ocala National Forest gerend met een vreemd verhaal. Ze zeiden dat ze uit hun kamp waren gejaagd door een groot, harig monster. Het wezen had een menselijk gezicht, maar het lichaam van een aap.

Een andere getuige is een vrachtwagenchauffeur. Deze chauffeur stapte op een avond uit aan de I-75 om zijn behoefte te doen. Zodra hij zijn deur opendeed, werd hij door een Bigfoot-wezen uit de cabine van zijn vrachtwagen getrokken. "Hij verscheen opeens uit het donker en droeg de vrachtwagenchauffeur enkele meters onder één arm mee. "Mijn gezicht zat in zijn haar gedrukt", vertelde de man aan een verslaggever. "Het stonk verschrikkelijk." Gelukkig wist de vrachtwagenchauffeur zich los te schoppen en keerde terug naar zijn vrachtwagen.

Bij bijna alle ontmoetingen met stinkdierenapen beschrijven getuigen de penetrante vieze geur, een stank die lijkt op de geur van een stinkdier. Het is deze skunk/stinkdierachtige stank die de Skunk Ape zijn naam geeft.

Documentaire over The Skunk Ape met veel indrukwekkende beelden

Nog meer waarnemingen van The Skunk Ape

Paul bezorgde op een ochtend net voor zonsopgang kranten toen hij een 'groot mensachtig beest' tegenkwam. Hij draaide zijn pick-up truck rond op een onverharde weg toen hij het wezen in zijn koplampen zag. "Het was echt groot", legde Paul uit.  "Het ding had lang haar, overal grijs haar, het was ook geen beer. Ik kon zijn gezicht niet zien, alleen het middelste deel van zijn lichaam.” Paul beschreef toen de klassieke geur. "Er was een vreselijke geur, zo erg dat ik bijna moest kokhalzen."

13 kilometer ten zuiden van dit gebied vond Jack Simmons, een jager, verschillende grote voetafdrukken waar hij later gipsafgietsels maakte. Een decennium eerder, in diezelfde regio, liep een meisje een gebroken arm op nadat ze van haar paard was gegooid door een grote harige wezen.

Dit deel van Florida is een uitgestrekt wildernisgebied. Met uitzondering van enkele snelwegen die dit gebied doorsnijden, zou een groot dier zich hier gemakkelijk kunnen verbergen zonder gezien te worden door mensen, althans de meeste mensen.

Op een avond in november 1966 had een vrouw die op een afgelegen provinciale weg in de buurt van Brooksville reed, een lekke band. Ze zette haar auto aan de kant van de weg, pakte het reservewiel uit haar kofferbak en begon met het verwisselen van haar band. Ze rook een vieze lucht maar dacht er verder niet bij na, maar toen hoorde ze zware voetstappen aan de andere kant van de weg. Ze was net klaar met het vervangen van de band toen ze zich omdraaide en een 3 meter lang, mensachtig wezen aan de andere kant van de weg zag staan. Het liep rechtop, had het gezicht van een man en was bedekt met een ruige, donkere vacht. In een krantenbericht schatte ze dat het wezen minstens 200 kilo woog. Het wezen leek nieuwsgierig naar wat de eenzame dame aan het doen was en hurkte naast de weg om te kijken.

Misschien wel de beste Skunk Ape waarneming was die van februari 1971. Van vijf archeologen die een Indiase heuvel nader onderzochten nabij de Big Cypress Swamp (een van de geïsoleerdste gebieden van Florida). De vijf mannen vertelden over een beest dat midden in de nacht hun kamp sloopte en vervolgens het moeras in rende. Het wezen werd beschreven als een grote tweebenige primaat, zonder nek, 3 meter lang, ongeveer 350 kilo, en bedekt met ruige witte vacht. Het team vond later voetafdrukken van 18 inch bij 11 inch breed. Typisch voor andere ontmoetingen, klaagden de getuigen over een misselijkmakende geur die nog lang na het vertrek van het wezen bleef hangen.

Jagen op The Skunk Ape

De Florida Fish and Wildlife Commission is op de hoogte van de Skunk Ape. Het bureau ontvangt regelmatig vragen van mensen die een vergunning willen om op het wezen te jagen. Zo zijn Amerikanen nu eenmaal … Gelukkig geeft het bureau geeft dergelijke vergunningen niet af, maar ze houden welt een dossier bij van de krantenberichten over The Skunk Ape. Zo ook hun eigen krantenbericht uit 1977 waarin ze bespraken hoe ze de zaak zouden aanpakken als de Skunk Ape echt zou blijken te zijn. Ze zouden de aap het op de lijst van bedreigde diersoorten zetten en iedereen arresteren die slechte bedoelingen heeft.

Er zijn nog een paar gebieden in Florida die ontoegankelijk zijn voor de meeste mensen. Dit zijn de uitgestrekte moerassen en beschermde wildernissen. Deze plaatsen kunnen gemakkelijk onbekende wezens verbergen, inclusief een Skunk Ape. Helaas wordt een groot deel van de wilde natuur in Florida vernietigd. Misschien dwingt de krimp van de natuurgebieden ervoor dat waarnemingen zullen toenemen.

Geloofwaardige mensen, duizenden, hebben iets gezien. Ze komen vaak met dezelfde omschrijving; een enorm, tweebenig, ruig wezen dat episch stinkt. Dus mocht je ooit in de omgeving van Florida zijn en een ranzige stank kruipt je neus in … Ren of maak een foto!

Skunk Ape
Skunk Ape
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties