The Flatwoods Monster
Leestijd: 4 minuten

The Flatwoods Monster

Op 12 september 1952 merkte een kleine groep jongens op dat een knipperende, roodgekleurde bol rond een heuvel zweefde. Daar bleef het even hangen voordat het achter de top van een andere heuvel in het kleine stadje Flatwoods, West Virginia (300 inwoners) viel.

Op hun weg om te zien wat er was geland, kregen de jongens gezelschap van anderen die ook getuige waren van het vliegende spektakel. Onder hen Kathleen May en haar twee zoons, hun vriend Tommy Hyer en de zeventienjarige Eugeen Lemon met zijn hond.

De hond rende voor de groep uit en was tijdelijk uit het zicht toen hij rond de heuvel rende. Plotseling hoorde de groep de hond angstig blaffen en daarna vluchtend met zijn staart tussen de benen. Een stinkende mist bedekte de grond en irriteerde de ogen. Lemon en Neil Nunley, bereikten als eerste de top van de heuvel en zagen een "grote vuurbal" vijftien meter rechts van hen. Anderen in de groep zeiden dat het de grootte van een huis had.

Links van de groepen, op de heuveltop net onder de takken van een grote eik, waren twee kleine, blauwe lampjes. Al speurend met hun zaklampen verscheen er tot ieders afschuw een groot wezen met een hoofd in de vorm van de 'schoppenaas', zoals getuigen het onafhankelijk van elkaar beschreven.

Binnen in het hoofd was een rond 'venster', donker, afgezien van de twee lichten van waaruit lichtblauwe stralen recht vooruit uitstaken. Het wezen, dat meer dan zes voet lang leek te zijn, bewoog zich naar de getuigen. Het leek meer te glijden dan te lopen. Seconden later veranderde het van richting en begon op weg te gaan naar de gloeiende bol waar het blijkbaar vandaan kwam.

Dit alles vond plaats in enkele ogenblikken, gedurende welke tijd Lemon flauwviel. De anderen sleepten hem mee terwijl ze wegrenden. Toen ze ongeveer een half uur later werden ondervraagd door A. Lee Stewart Jr., een verslaggever van de Braxton Democraat, konden de getuigen nauwelijks spreken. Sommigen zochten eerste hulp. Stewart was van mening dat er geen twijfel over bestond dat ze iets hadden gezien dat hen allemaal erg bang had gemaakt.

Kort daarna, nadat Lemon weer tot kennis was gekomen, gingen Stewart en Lemon naar de plek waar ze het wezen en het vreemde vaartuig hadden gezien. Stewart merkte ook op dat er een scherpe geur in de lucht hing. De volgende ochtend keerde hij alleen terug naar de locatie. Hij vond "slipsporen" die de heuvel afliepen in de richting van een groot gebied met platgedrukt gras, wat erop leek te wijzen dat daar een groot object had gestaan.

The-Flatwoods-Monster-article
The-Flatwoods-Monster-article

Het was een "uil" volgens de overheid...

De ontmoeting met het wezen, die door de pers al snel 'The Flatwoods Monster'-sighting werd genoemd, vond plaats tijdens een periode van veel vreemde vliegende objecten in de regio. Bailey Frame, een inwoner van het nabijgelegen Birch River, meldde dat hij een feloranje bal zag cirkelen boven het gebied waar het monster werd gezien.

Volgens een politieverslag kwamen een week voor het Flatwoods-evenement een vrouw uit Weston en haar moeder hetzelfde wezen tegen. De jongere vrouw was zo bang dat ze na de gebeurtenis moest worden opgenomen. Beide vrouwen meldden ook de schadelijke geur.

Jaren later interviewde schrijver John Keel een stel dat beweerde dat ze op de avond na de bekende waarneming, en tien tot vijftien mijl ten zuidwesten ervan, een drie meter lang wezen tegenkwamen dat een vieze geur afgaf. Het naderde hun vastgelopen auto en keerde daarna terug naar het bos. 

Veel sceptici beweren dat de ooggetuigen een meteoor en een uil hadden gezien en dat ze die hadden aangezien voor de vreemde dingen die ze rapporteerden. Daarentegen vertelden de getuigen tijdens hun verhoor, kort na het incident, een verhaal dat de onderzoekers opvallend consistent vonden.

Toen ze begin jaren negentig weer werd geïnterviewd, herinnerde Kathleen May Horner zich dat twee mannen, die zichzelf eerst als verslaggevers identificeerden en vervolgens erkenden dat ze werknemers van de regering waren, haar ondervroegen. Dat is niet onwaarschijnlijk, omdat vaststaat dat de luchtmacht twee rechercheurs in burger op onderzoek waren gestuurd. Net als de sceptici gooide de overheid de gebeurtenis op hysterie een uil en een meteoor.

The-Flatwoods-Monster-article
The-Flatwoods-Monster-article
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties