London-hammer
Leestijd: 3 minuten

Stop, London Hammer time!

In de zomer van 1936 waren Max Hahn en zijn vrouw Emma aan het wandelen langs Red Creek in de buurt van Londen, Texas. Daar ontdekten ze een eigenaardig voorwerp. Ze vonden een uniek stuk hout dat uit een rots stak. Toen de rots in 1947 door hun zoon werd gebroken, kwam er een hamer met houten handvat tevoorschijn.

Het artefact kreeg pas wereldwijd aandacht nadat Carl Baugh, een vroom gelovige, het in 1983 kocht. De London Hammer werd door Baugh gepromoot als een monumentale 'voor-de-zondvloed'-ontdekking. Daarbij werd de hamer nog bekender toen een rapport de rotsformatie waar de hamer ingegroeid zat 4 a 500 jaar oud schatte.

Hoe ziet de London Hammer er uit?

De hamer is 15,24 cm lang en heeft een diameter van 3 inch. Het metaal bestaat uit 96,6% ijzer, 2,6% chloor en 0,74% zwavel. Er wordt op gewezen dat de hamer niet is geroest sinds zijn ontdekking meer ruim zestig jaar geleden. Wat vaststaat is dat deze verhoudingen een unieke mix van metalen is en anders is dan de moderne mens het zou maken.

Dus dan is de logische vraag, hoe komt die hamer in zo'n oud gesteente en wat zegt dat over de leeftijd van de mensheid? En wat betekent dit voor de leeftijd van de mensheid, omdat de mens zo'n 7 miljoen jaar oud zou zijn? Dit is de zoveelste artefact die suggereert dat de mensheid veel ouder is dan algemeen wordt aangenomen.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties