Richat Structure atlantis
Leestijd: 3 minuten

Het Oog van de Sahara (Richat Structure): wonder van de natuur of verloren stad Atlantis?

De Oog van de Sahara, ook wel bekend als de Richat Structure, is een massief rond gebied in de woestijn van Mauritanië. Het is onderwerp van veel speculatie en debat, met een groep onderzoekers die vermoeden dat het de verloren stad Atlantis is, zoals beschreven door de Griekse filosoof Plato.

In zijn dialogen "Timaeus" en "Critias" schreef Plato over Atlantis als een machtige en geavanceerde beschaving die bestond op een eilandcontinent in de Atlantische Oceaan. Volgens Plato was Atlantis een rond eiland met een centraal paleis en een omringende kanaal. Het eiland zou groter zijn dan Azië en Libië samen en zou door een ramp in 24 uur tijd zijn vernietigd.

Het is belangrijk om op te merken dat het idee dat het Oog van de Sahara de verloren stad Atlantis geen nieuw idee is en al decennia circuleert. In de theorieën komt naar voren dat het Oog van de Sahara zich in dezelfde algemene omgeving bevindt waar Plato zei dat Atlantis zich bevond en dat het dezelfde grootte en vorm heeft als Plato beschreef. In totaal komt het aantal overeenkomsten tussen Plato's omschrijving van Atlantis en de Richat Structure op 12. Dat rechtvaardigt extra onderzoek...

Sommigen suggereren ook dat het Oog van de Sahara het overblijfsel is van een oude beschaving, mogelijk Atlantis, die in het gebied bestond en dit massieve bouwwerk achterliet. Echter, er is geen concreet bewijs om deze theorie te ondersteunen.

Er zijn ook andere theorieën over hoe de Richat Structure, ook bekend als het Oog van de Sahara, is ontstaan. De meest eerste theorie is dat het een dome-anticline. Dit betekent dat het ontstaan is door geologische activiteiten.

Een andere theorie suggereert dat het Oog van de Sahara een impactkrater is van een meteoriet. Er zijn echter geen aanwijzingen voor de aanwezigheid van een impactkrater.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties