Man-krijgt-cracker-van-alien
Leestijd: 4 minuten

Man krijgt cracker van alien

Kippenboer Joe Simonton leek zelf niet erg onder de indruk toen hij zei dat hij 18 april 1961 om 11.00 uur vreemd bezoek had op zijn boerderij. Hij gaf aan dat er een Ufo op zijn erf landde en dat de Aliens naar hem toe kwamen. Na afloop van het bezoek kreeg hij als dank 4 crackers.... Hij at er drie en een bleef bewaard!

Joe was een simpele hardwerkende man op het platteland van Wisconsin. Recht door zee en wars van onzin. Dat maakt het zo'n geloofwaardig verhaal, naast het tastbare bewijs dat de bezoekers achterlieten.

Ufo in de tuin

Simonton was 60 jaar toen hij een vreemd vaartuig in zijn tuin zag landen. Hij herinnerde zich dat het geluid anders klonk dan hij gewend was en ging op onderzoek uit … Hij zag een metalen ufo wat hij omschreef als twee omgekeerde kommen met "uitlaatpijpen."

Het viel Simonton op dat het object de grond niet raakte en dat, nadat hij een "poort" aan zijn kant had geopend, drie buitenaardse wezens ontmoette die net 1,5 meter waren. Ze droegen zwarte of marineblauwe kleding met coltruien en helmen. Simonton vertelde toen aan de pers dat de bemanning van "Italiaanse afkomst" leek en ongeveer 25 of 30 jaar oud was. Wat hij daarmee bedoelde, bleef wat vaag.

Ruilen met Aliens

Een van de aliens gaf hem een "metalen" pot met twee handvatten. Met gebaren liet hij Simonton weten dat hij water nodig had om te drinken. De kippenboer was een uitstekende gastheer en liep zijn huis in om water te halen. Het viel hem op dat de kan van de reizigers net iets meer woog dan aluminium. Toen hij terugkwam, zag hij in de ufo een alien koken op een soort kooktoestel zonder vuur. Deze kok, die drie rode strepen op zijn broek had, gaf Simonton als dank 4 warme crackers. Het waren crackers van 7,5 cm vol met kleine gaatjes. Simonton at er drie op en vond ze eigenlijk niet echt lekker. 1 bewaarde hij.

Astronoom J. Allen Hynek werd door de Amerikaanse luchtmacht naar de boer gestuurd om het voorval te onderzoeken. Hij nam een cracker mee voor een overheidsanalyse in het Air Force Technical Intelligence Center. Daar ontdekte ze dan de cracker gemaakt was van meel, suiker en vet. Maar er zat geen microgram zout in, niets. Dat is bijna onmogelijk omdat in alles wat we consumeren natrium zit. Het onderzoek kon ook niet vaststellen welke tarwe, in ieder geval niet een soort bekend bij de onderzoekers...

Dr. Hynek schreef in zijn rapport: "Het lijdt geen twijfel dat de heer Simonton het gevoel had dat zijn contact een echte ervaring was." Er was dus geen reden om de boer te wantrouwen volgens de onderzoeker. Ook daarom kreeg het onderzoek als conclusie "onverklaarbaar".

Hij vertelt het verhaal hier zelf:

alien crackers
alien crackers
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties