Man-krijgt-cracker-van-alien
Leestijd: 5 minuten

Man krijgt cracker van een alien

Op 18 april 1961 om 11.00 uur werd een man genaamd Joe Simonton opgeschrikt door een vreemd geluid boven zijn huis in Eagle River, Wisconsin. Toen hij naar buiten keek, zag hij een object dat op een schotel leek dat laag over het dak van zijn huis vloog. Dit object had een diameter van ongeveer 9 meter en was bedekt met lichtgevende panelen.

De Ontmoeting

Joe besloot om naar buiten te gaan om te kijken wat er aan de hand was en zag toen hoe het object landde op zijn achtertuin. Hij was in de war en bang, maar ook nieuwsgierig. Toen hij dichterbij kwam, zag hij drie wezens die eruitzagen als mensen, maar met grote ogen en een andere huidskleur. Simonton vertelde later aan de pers dat de bemanning van "Italiaanse afkomst" leek en 25 tot 30 jaar oud was. Wat hij daarmee bedoelde, bleef wat vaag. De wezens spraken geen bekende taal, maar gebaarden naar Joe dat hij dichterbij moest komen.

Een van de aliens gaf hem een "metalen" pot met twee handvatten. Met gebaren liet hij Simonton weten dat hij water nodig had om te drinken. De kippenboer was een uitstekende gastheer en liep zijn huis in om water te halen. Het viel hem op dat de kan van de reizigers net iets meer woog dan aluminium. Toen hij terugkwam, zag hij in de ufo een alien koken op een soort kooktoestel zonder vuur. Deze kok, die drie rode strepen op zijn broek had, gaf Simonton als dank 4 warme crackers. De wezens gaven geen verdere uitleg over de cracker, maar stapten in het object en vertrokken snel.

Het waren crackers van 7,5 cm vol met kleine gaatjes in een heel vreemde verpakking. Simonton at er drie op en vond ze eigenlijk niet echt lekker. 1 bewaarde hij. Joe is de eerste en enige die ooit een cracker van een alien kreeg.

Officieel onderzoek naar de cracker van een alien

Astronoom J. Allen Hynek werd door de Amerikaanse luchtmacht naar de boer gestuurd om het voorval te onderzoeken. Hij nam een cracker mee voor een analyse in het Air Force Technical Intelligence Center. Daar ontdekte ze dan de cracker gemaakt was van meel, suiker en vet. Maar er zat geen microgram zout in, niets. Dat is bijna onmogelijk omdat in alles wat we consumeren natrium zit. Het onderzoek kon ook niet vaststellen welke tarwe, in ieder geval niet een soort bekend bij de onderzoekers... Dus mogelijk was deze cracker van een alien.

Dr. Hynek schreef in zijn rapport: "Het lijdt geen twijfel dat de heer Simonton het gevoel had dat zijn contact een echte ervaring was." Er was dus geen reden om de boer te wantrouwen volgens de onderzoeker. Ook daarom kreeg het onderzoek als conclusie "onverklaarbaar".

Hij vertelt het verhaal hier zelf:

De Theorieën over Joe Simontons Ontmoeting

Sommigen beschouwen het verhaal als bewijs voor het bestaan van buitenaards leven, terwijl anderen het beschouwen als een hoax of verzinsel. Er zijn verschillende theorieën over wat er werkelijk is gebeurd op die dag in april 1961, maar geen enkele theorie is bewezen.

De Theorie van de Hoax

Sommige mensen geloven dat Joe het verhaal heeft verzonnen om aandacht te krijgen of om beroemd te worden. Echter, er is geen bewijs gevonden dat Joe ooit heeft geprobeerd iets dergelijks te doen. Bovendien is Joe altijd volgehouden dat het verhaal waar is en dat hij echt iets heeft gezien en aangeraakt dat niet uit deze wereld komt.

De Theorie van Psychologische Projectie

Andere mensen geloven dat Joe's ervaring een vorm van psychologische projectie was, waarbij zijn innerlijke verlangens en emoties op een visuele manier werden uitgedrukt. Volgens deze theorie, was Joe op zoek naar iets buitengewoons en unieks en projecteerde hij deze gevoelens op het object en de wezens die hij zag.

De Theorie van Buitenaardse Beschaving

Er zijn mensen die geloven dat Joe's ontmoeting echt was en dat hij werd bezocht door wezens van een andere wereld. Volgens deze theorie, was de cracker een soort boodschap of geschenk van de buitenaardse wezens. Sommige mensen geloven zelfs dat de cracker op een geavanceerde manier was verpakt om te voorkomen dat hij beschadigd zou worden tijdens het vervoer door de ruimte.

Conclusie

Tot op de dag van vandaag blijft het verhaal van Joe Simonton een raadsel. Er zijn veel verschillende theorieën over wat er werkelijk is gebeurd, maar geen enkele theorie is bewezen. Of het verhaal waar is of niet, één ding is zeker: het zal blijven boeien en ons blijven uitdagen om verder te zoeken naar antwoorden over onze plaats in het universum.

alien crackers
alien crackers
cryptozooloog-circle

Mijn mening over Joe Simonton en zijn cracker

Na grondig onderzoek naar het verhaal van Joe Simonton en de verschillende theorieën die er bestaan, vind ik dat de buitenaardse theorie de aannemelijkste verklaring is. Joe's verhaal was samenhangend en overtuigend, en de manier waarop de cracker was verpakt en de ingrediënten zijn op z'n minst eigenaardig.

Bovendien is het heel aannemelijk dat er miljoenen andere beschavingen bestaan in het universum.  Waarvan sommigen technologisch geavanceerder zijn dan wij. Joe was een simpele harde werker. Hij had geen behoefte aan interviews en media-aandacht en hij was geen leugenaar...

wel-overtuigd
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties