Het mysterie van de stille tweeling
Leestijd: 5 minuten

Het mysterie van de stille tweeling

June en Jennifer werden geboren op 11 april 1963 in Barbados. Ze waren een identieke tweeling van Gloria en Aubrey Gibbons. Hun ouders kwamen van de Caribische eilanden.

June en Jennifer Gibbons hadden de neiging om alleen met elkaar te communiceren. Ze werden daardoor bekend als 'The Silent Twins'. In het begin werd dit door de ouders nog als natuurlijk beschouwd. Maar naarmate de tweeling groter werden begonnen de ouders zich zorgen te maken.

Op school en thuis spraken June en Jennifer bijna niet, alleen met elkaar. Ze brachten ook het grootste deel van hun tijd door met hun poppen in hun slaapkamer. Heel soms nodigden de tweeling hun zusje Rose uit om mee te spelen (en praten).

Het gedrag van June en Jennifer bleef hun ouders zorgen baren, vooral omdat ze het slachtoffer werden van pesterijen en discriminatie door hun klasgenoten.

June en Jennifer begonnen Barbadian of Bajan te gebruiken om met elkaar te communiceren. Barbadiaans is gebaseerd op de Engelse taal met Afrikaanse invloeden die vaak gebruikt wordt op het Caribische eiland Barbados. Hun snelle manier van onderling communiceren in combinatie met hun accent was onbegrijpelijk voor anderen.

June en Jennifer Gibbons
June en Jennifer Gibbons

Therapie

Toen de tweeling 14 was geworden, werden ze voor therapie naar een psychiater gebracht. Na verschillende therapieën en consulten verbeterde het gedrag van de meiden niet en raakten nog meer geïsoleerd. Totdat een arts voorstelde om de twee in verschillende slaapzalen te laten slapen, zodat ze onderling niet konden communiceren. Deze scheiding maakte het alleen maar erger. Bezorgd voor een verwoestende impact op de psychologische gezondheid van de tweeling, stelde de dokter voor om de twee naar huis te brengen.

June en Jennifer kwamen weer bij elkaar onder één dak en sloten zichzelf op in hun eigen wereld zonder iemand binnen te laten, zelfs hun ouders werden genegeerd.

Schrijven

In 1979, met Kerstmis, kregen June en Jennifer een dagboek cadeau. Dit veranderde hun leven en de twee begonnen in het dagboek te schrijven. Schrijven ging ze duidelijk goed af en al snel maakten ze er hun beroep van. Ze volgden verschillende cursussen om beter te worden en brachten een boek uit.

Van June was bekend dat ze een roman had geschreven genaamd Pepsi-Cola Addict. Haar zus Jennifer was actiever door drie boeken te schrijven: The Pugilist, Dipsomania en Taxi Driver's Son. Jennifer stond ook bekend om het schrijven van hoorspelen. Ondanks hun productiviteit braken ze niet door en werden ze niet veel gelezen.

Revalidatie

De Gibbons-tweeling slaagde er niet in om genoeg inkomen te halen uit het schrijven en wendden zich tot kleine criminaliteit. Ze pleegden diefstal en maakte zich schuldig aan vandalisme. Het werd ook bekend dat ze een gebouw in brand hadden gestoken. June en Jennifer Gibbons werden uiteindelijk gearresteerd op beschuldiging van vernieling en brandstichting. De rechte zette ze niet achter slot en grendel, omdat hun daden werden beschouwd als het gevolg van psychiatrische stoornissen. June en Jennifer werden daarom opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis met strenge beveiliging.

De tweeling bleef 14 jaar in het psychiatrisch ziekenhuis van Broadmoor. Ze hadden June en Jennifer in aparte kamers geplaatst, ver uit elkaar. June bezette het einde van het ziekenhuis terwijl Jennifers kamer zich achter het ziekenhuis bevond. Vreemd genoeg vertoonden ze ondanks hu fysieke scheiding wel afgestemd gedrag. De Gibbons-tweeling gaf aan bij het ziekenhuispersoneel dat ze geloofden dat, om een ​​normaal leven te leiden, een van hen moest sterven.

De mysterieuze dood van Jennifer Gibbons

Het verhaal van de tweeling June en Jennifer werd bekend door een artikel van journalist Marjorie Wallacede in deThe Sunday Times. Toen artsen de tweeling in 1993 naar de Caswell-kliniek overbrachten, interviewde Marjorie de artsen en verpleegkundigen voor de overdracht. Tijdens het interview kwam Jennifer plotseling dichterbij en vertelde Marjorie dat ze ging sterven. Toen Marjorie vroeg waarom Jennifer dat zei, zeiden ze dat ze dat al hadden besloten.

Jennifer gedroeg zich vreemd in de dagen voor de verhuizing naar de andere kliniek. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht en daar stierf ze compleet onverwacht aan een plotselinge hartontsteking. Tijdens de autopsie werden echter geen drugs of vergiften in haar lichaam gevonden en haar dood blijft een mysterie.

Bij de hereniging met Marjorie voor een interview, zei June dat ze nu was vrijgelaten omdat Jennifer haar leven aan haar had gegeven. Nadat haar zus was overleden, begon June eindelijk normaal met anderen te communiceren zonder toezicht van een psychiater. June leeft nog steeds en heeft interviews gegeven over hun verhaal, al wil ze het verleden het liefst laten rusten.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties