Foo fighters - ufo
Leestijd: 4 minuten

Foo fighters - ufo's in de 2e wereldoorlog

Foo Fighters, ook wel bekend als "vliegende schotels" of "UFO's" (onbekende vliegende objecten) zijn een fenomeen dat al decennia bestaat en velen hebben beweerd dat ze deze objecten met eigen ogen hebben gezien. Er zijn talloze verhalen van ooggetuigen die beschrijven hoe ze Foo Fighters hebben waargenomen tijdens de Tweede Wereldoorlog, met uiteenlopende beschrijvingen van hun uiterlijk en gedrag.

Een van de eerste bekende ooggetuigenverslagen van Foo Fighters dateert uit 1944, toen piloot en oorlogsheld George F. Barnes Jr. beschreef hoe hij tijdens een vlucht boven Frankrijk een onbekend vliegend object zag dat hem volgde. Hij beschreef het object als een "groot, rond, wit licht" dat hem op een afstand volgde voor ongeveer 20 minuten.

Er zijn ook talloze ooggetuigenverslagen van Foo Fighters tijdens de Tweede Wereldoorlog van militaire piloten, die beschreven hoe deze objecten ze volgden tijdens hun missies. Sommigen beschreven Foo Fighters als ronde of schotelvormige objecten die zich snel konden verplaatsen en vaak veranderden van richting of snelheid. Andere ooggetuigen beschreven Foo Fighters als metalen ballen, terwijl anderen ze beschreven ze als licht- of vuurballen.

Er zijn ook rapporten van Foo Fighters door grondtroepen, die beschreven hoe ze de objecten zagen in de lucht tijdens gevechten. Sommige ooggetuigen beschreven Foo Fighters als vijandelijke wapens, terwijl anderen dachten dat ze misschien experimentele technologie van hun eigen land waren. Er zijn veel verhalen van Foo Fighters die beschreven hoe de objecten zich snel verplaatsten en veranderden van richting of snelheid.

Ooggetuigenverslagen

Er zijn talloze ooggetuigenverslagen van piloten die Foo Fighters hebben gezien tijdens de Tweede Wereldoorlog. Sommige van deze verhalen zijn van geallieerde piloten, terwijl ook Japanse en Duitse piloten ze zagen en rapporteerden. Hieronder zijn enkele van de meer opmerkelijke ooggetuigenverslagen van geallieerde piloten die Foo Fighters hebben gezien tijdens de Tweede Wereldoorlog:

  • Piloot Officier Bryan Lumsden was een Nieuw-Zeelandse piloot die vloog met No.3 Squadron's Night Flight tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kwam twee amber- of oranje lichten tegen die hem volgden tijdens een verkenningsmissie boven Noord-Frankrijk in december 1942. Het ene licht was hoger dan het andere, wat erop wees dat het geen navigatielichten aan de vleugelpunt van een vliegtuig waren.
  • Op 13 oktober 1944 rapporteerde een RAF-bemanning van No.178 Squadron, gevestigd in Italië, dat ze gevolgd werden door lichtjes tijdens een nachtelijke aanval op Székesfehérvár in Hongarije. Het vliegtuig, gevlogen door Piloot officier Taylor, werd enkele minuten gevolgd door een rood licht. De squadron had al sinds april 1944 tal van soortgelijke gebeurtenissen gerapporteerd en zou dit blijven doen tot aan het einde van de oorlog.
  • Charles R. Bastien, een lid van de Amerikaanse luchtmacht (US Eighth Air Force) rapporteerde een van de eerste ontmoetingen met foo fighters boven België/Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij beschreef ze als twee nevel lichten die op hoge snelheid vlogen en snel van richting konden veranderen.
  • Edward Schlueter was een piloot uit de Tweede Wereldoorlog die bekend staat om zijn waarnemingen van Foo Fighters. Hij was lid van de United States Army Air Forces en vloog als piloot van een P-61 Black Widow nachtjager. Schlueter en zijn collega-piloten rapporteerden het zien van onbekende objecten die hun vliegtuigen volgden en in het donker schitterden. Er wordt gezegd dat de nachtjagers een paar keer op hen schoten, maar het vuur werd nooit beantwoord.
  • Major William D. Leet vertelt dat hij en zijn B-17 bemanning tijdens een vlucht gezelschap werd gehouden door een 'foo-fighter', een kleine schijf, vanaf Klagenfurt Oostenrijk, tot aan de Adriatische Zee. Dit gebeurde tijdens een 'lone wolf' missie 's nachts. Major Leet merkt op dat de inlichtingenofficier die hem en zijn bemanning debriefde, zei dat het een nieuwe Duitse jager was. Maar hij kon niet uitleggen waarom het niet op Leet en zijn bemanning schoot, of waarom het, als het de koers, hoogte en snelheid rapporteerde, niet vanaf de grond beschoten werd.

Hoewel er veel ooggetuigenverslagen zijn van Foo Fighters tijdens de Tweede Wereldoorlog, is er geen wetenschappelijk bewijs dat deze objecten iets anders waren dan natuurlijke verschijnselen of militaire experimenten. Maar dat de aarde rond is was ook ooit alleen een theorie zonder wetenschappelijk bewijs...

foo-fighters-nieuws
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties