Dorothy-Eady
Leestijd: 4 minuten

Een meisje met herinneringen aan het oude Egypte

Drie was Dorothy Eady (1904-1981) toen ze van de trap viel en door de huisarts dood verklaard werd. Nog geen uur later werd de huisarts gebeld door de ouders, Dorothy leefde en was kerngezond. Alleen bleek al snel dat ze niet meer hetzelfde kleine meisje was...

Na het ongeval en haar merkwaardige herrijzenis veranderde Dorothy. Ze begon Engels te spreken met een zwaar buitenlands accent. Soms zat ze huilend onder de keukentafel en vroeg haar ouders om haar naar huis te brengen. Ze had intense dromen van een enorm gebouw met grote zuilen en prachtige tuinen daar omheen.

Toen ze vier was, namen haar ouders haar mee naar het British Museum in Londen. In het begin verveelde Dorothy zich, maar toen zag ze de Egyptische sculpturen. Ze begon hen te omhelzen en wilde het museum niet verlaten. Tegen haar ouders zei ze dat dit 'haar mensen' waren. Op zevenjarige leeftijd zag ze een foto van de tempel van Seti I in Egypte. Uitzinnig van vreugde rende ze naar haar ouders en vertelde dat ze haar thuis had gevonden. De jonge Dorothy legde ook uit dat er vroeger meer bomen om de tempel stonden en dat er een prachtige tuin was..

Toen ze wat ouder was trouwde ze met een Egyptische man en verhuisde naar Egypte. Daar kreeg ze mysterieuze dromen en ontdekte haar ware identiteit.

tempel van Seti I
tempel van Seti I

Priesteres en minnares van de farao

Ze ontdekte dat ze 3300 jaar geleden geboren was. Dat haar naam Bentreshyt was, wat 'Harp van vreugde' betekent. Haar vader was een Egyptische soldaat en haar moeder groenteverkoper op de markt. Op driejarige leeftijd stierf haar moeder en toen gaf haar vader haar aan de tempel.

Toen ze twaalf was, bood de hogepriester haar aan de tempel te verlaten of om zelf priesteres te worden. Ze had eigenlijk geen keuze, legde ze de gelofte van celibaat af en werd een heilige priesteres.

In haar functie als Priesteres ontmoette Bentreshyt farao Seti I toen hij toezicht hield op de bouw van zijn tempel. Haar jeugd en schoonheid trokken de oudere farao aan, ze werden verliefd en  consumeerder die liefde in het geheim. Ze werd zwanger van de farao.

Geruchten over haar zwangerschap verspreidden zich snel door de tempel. De straf voor het breken van het celibaat was de dood. Om haar geliefde farao te beschermen tegen openbare vernedering, pleegde Bentreshyt zelfmoord.

Dorothy Eady en Seti 1
Dorothy Eady en Seti 1

Hoe verging het Dorothy in Egypte

Egyptenaren gaven Dorothy de naam 'Omm Sety' ('Moeder van Sety') omdat ze een zoon Sety had genoemd. Haar Egyptische man kon haar obsessie met Egypte niet meer aan, dus scheidden ze en wijdde zij haar leven aan het bestuderen van het oude Egypte.

Tot haar vreugde vond ze een baan op de archeologische vindplaats in de buurt van 'haar' tempel van Seti I. Omdat het verhaal van Dorothy vreemd is, werd de echtheid van haar beweringen getest door Egyptologen. Een van de egyptologen testte de echtheid van haar beweringen door vragen te stellen die ze logisch gezien niet kon weten. Met haar antwoorden verbijsterde ze de egyptoloog. Na die test twijfelde niemand meer aan de echtheid van haar verhaal en werd ze door alle vooraanstaande egyptologen serieus genomen. Want keer op keer bleken haar beweringen op basis van herinneringen te kloppen.

Nadat ze met pensioen was gegaan, vroeg haar zoon Sety haar om met hem naar Koeweit te verhuizen, maar ze weigerde het aanbod. Ze kon "haar" land en "haar" tempel niet verlaten.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties