Wendigo
Leestijd: 4 minuten

De Wendigo

De Wendigo is een spookachtige wezen uit de folklore van de Algonquin-indianen, die voorkomt in de gebieden rond de Great Lakes en de oostelijke Canadese Rocky Mountains. Volgens de legende is de Wendigo een monsterlijke geest die kan bezit nemen van mensen en hen dwingt om naar voedsel te zoeken in de sneeuw, wat leidt tot hun eigen dood. In dit artikel zullen we een aantal getuigenverslagen van Wendigo-sightings bespreken om een beter begrip te krijgen van dit mysterieuze wezen.

Een van de bekendste getuigenverslagen van een Wendigo-sighting komt van Jack Fiddler, een indiaanse medicijnman uit het Ojibwe-stam. In 1907 vertelde Fiddler aan zijn zoon dat hij een Wendigo had gezien tijdens een jachtpartij in het noorden van Ontario. Volgens Fiddler was het wezen ongeveer 10 voet lang, met een gezicht dat eruitzag als een mengeling van een mens en een hert. Het had lange, scherpe tanden en een lange, dunne neus, en het was helemaal bedekt met wit haar.

Fiddler zei dat hij het wezen opmerkte toen hij aan het jagen was in het bos. Hij besloot het te volgen en kwam uiteindelijk terecht in een klein dorp, waar hij het wezen zag toen het een huis binnenging. Fiddler zei dat het wezen bezit had genomen van een van de inwoners van het dorp, een vrouw genaamd Molly. Hij beweerde dat hij de Wendigo uit Molly's lijf had verdreven door ceremoniële rituelen, maar dat ze later toch stierf aan de gevolgen.

Er zijn veel andere getuigenverslagen van Wendigo-sightings, hoewel sommige mensen twijfelen aan hun authenticiteit. In de jaren 1970 rapporteerde een man genaamd Albert Ostman dat hij was ontvoerd door een Wendigo tijdens een kampeertrip in British Columbia. Hij beweerde dat het wezen hem had meegenomen naar een ondergrondse grot, waar het hem had gevoed met gebraden hertenvlees en bewaakt werd door twee kleine, harige wezens die hij "Wendigo-geesten" noemde. Ostman zei dat hij na zes dagen wist te ontsnappen door een list, en dat hij sindsdien geen contact meer had gehad met de Wendigo.

youtube-video-thumbnail

Moderne verhalen over Wendigo-sightings

Er zijn ook enkele moderne verhalen over Wendigo-sightings, hoewel deze vaak worden afgedaan als verzinsels of hallucinaties. In 2012 rapporteerde een man genaamd Justin Trudeau (geen familie van de Canadese premier) dat hij een Wendigo had gezien terwijl hij aan het vissen was in het meer van Shawanabis, in Ontario. Volgens Trudeau was het wezen ongeveer 8 voet lang, met een menselijk gezicht en een lange, dunne neus. Het had ook lange, scherpe tanden en was bedekt met wit haar.

Trudeau zei dat het wezen naar hem keek toen hij aan het vissen was, en dat hij een vreemd, hypnotiserend gevoel had toen hij het aankeek. Hij wist te ontsnappen door zijn boot te starten en weg te varen, maar hij bleef het wezen voelen toen hij terugkeerde naar het dorp. Sommigen geloven dat deze sighting een waarschuwing was van de Wendigo dat het gebied werd verstoord door de menselijke aanwezigheid.

Er zijn ook verhalen van mensen die beweren dat ze zijn bezeten door de geest van de Wendigo, wat kan leiden tot wanhopig gedrag en een drang om naar voedsel te zoeken in de sneeuw. 

 

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties