giant-from-kandahar
Leestijd: 3 minuten

De reus uit Kandahar

Dit verhaal werd verteld door Stephen Quayle (2002) op een populaire Amerikaanse paranormale radiostation genaamd Coast to Coast. Volgens Quayle was het hele incident direct geclassificeerd om zodoende verborgen te blijven voor het publiek. Iets wat de Amerikaanse overheid graag doet.

Het begon allemaal op de dag dat een groepje Amerikaanse soldaten niet terugkeerden van een missie in de regio Kandahar in Afghanistan. Er werd geprobeerd contact met hen op te nemen via de radio, maar niemand antwoordde...

Als reactie werd een speciale eenheid naar de regio gestuurd om de vermiste soldaten te vinden. Er werd gevreesd dat de vermiste soldaten gedood of gevangen genomen waren door een Afghaanse militie.

Aangekomen in het gebied waar de vermiste soldaten waren geweest, begonnen de soldaten het gebied te doorzoeken en ze kwamen al snel de ingang van een grot tegen. Bij de ingang van de grot lagen wat voorwerpen die, bij nader onderzoek, van de vermiste soldaten bleken.

De groep keek naar de ingang van de grot toen een reusachtige man, van zo'n 4 meter, naar buiten kwam. Hij leek verwilderd en had een rode baard en rode haren. Hij schreeuwde van woede en rende dreigend naar de soldaten. Ze trokken zich terug en begonnen gezamenlijk op de reus te schieten met hun 50 BMG Barrett. Maar zelfs met zoveel vuurkracht duurde het ruim 30 seconden tot de reus uit Kandahar neerviel.

Na de dood van de reus doorzocht de speciale eenheid de grot en ze vonden de lichamen van de vermiste mannen. Sommigen tot op het bot afgekloven. Er lagen ook oudere menselijke resten. De soldaten kwamen tot de conclusie dat deze reus al lange tijd in de grot woonde en mensen die voorbij kwamen opat.

Wat betreft het lichaam van de reus uit Kandahar, het woog minstens 500 kg en werd door de lucht vervoerd naar een lokale militaire basis. Vanaf daar is het onbekend waar het stoffelijk overschot gebleven is.

Toen de speciale eenheid terugkwam in de Verenigde Staten, werden ze gedwongen om een geheimhoudingsverklaringen te ondertekenen. Het dossier verdween achter slot en grendel en het incident met de reus uit Kandahar bleef verborgen voor de buitenwereld.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties