De-Kraken
Leestijd: 3 minuten

De Kraken

De Kraken is een cryptide, wat betekent dat het een dier of wezen is dat wordt waargenomen, maar waarvan het bestaan niet is bewezen. De Kraken is een legendarisch zeedier die wordt beschreven als een reusachtig, octopusachtig wezen met enorme kaken en tentakels die in staat zijn om schepen te verwoesten en mensen te verzwelgen.

Ervaringen met de Kraken zijn zeldzaam en vaak legendarisch. Sommigen beweren dat ze het wezen hebben gezien, terwijl anderen beweren dat ze slachtoffer zijn geworden van de aanvallen van de Kraken.

Kraken verhalen uit de oudheid

Er zijn verschillende verhalen over de Kraken die dateren uit de oudheid. De Griekse schrijver Plinius de Oudere vermeldde het wezen in zijn werk "Naturalis Historia" als een soort octopus met enorme kaken die in staat was om schepen te verwoesten. Ook de Romeinse schrijver Plautus vermeldde het wezen in zijn werk "Miles Gloriosus".

In de middeleeuwen werd de Kraken beschreven als een gigantisch wezen met enorme kaken en tentakels die in staat waren om zelfs de grootste schepen te verwoesten. Sommigen beweerden dat het wezen in staat was om zichzelf te verbergen onder het wateroppervlak, waardoor het moeilijk te zien was.

Oude tekeningen van de Kraken
Oude tekeningen van de Kraken

Recentere verhalen over de Kraken

Er zijn ook recentere verhalen van mensen die beweren dat ze het wezen hebben gezien of zelfs aanvallen van de Kraken hebben overleefd. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van de Noorse kapitein Magnus Andersen, die beweerde dat hij in de 19e eeuw het wezen had gezien tijdens een reis naar de Noordpool. Volgens Andersen had de Kraken een "enorme, glanzend lijf" en "tientallen tentakels die elk minstens tien meter lang waren".

Ook is er het verhaal van de Britse kapitein David Morehouse, die beweerde dat hij in de 18e eeuw aangevallen werd door de Kraken tijdens een reis naar de West-Indië. Volgens Morehouse werd zijn schip bijna verwoest door de aanval van het wezen en moesten ze hun reis voortzetten met behulp van een lekkend reddingsbootje.

Verbeelding of toch...

Hoewel er geen bewijs is dat de Kraken echt bestaat, blijft het een fascinerend en mysterieus onderwerp van speculatie en discussie. Sommigen geloven dat het wezen nog steeds in de diepste oceanen leeft, terwijl anderen beweren dat het alleen maar een product is van de menselijke verbeelding. Wat de waarheid ook is, de legende van de Kraken blijft voortbestaan en zal waarschijnlijk altijd een onderdeel blijven van de menselijke cultuur en folklore.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties