Chupacabra
Leestijd: 3 minuten

The Chupacabra - De Chupacabra

De chupacabra is een criptide, wat betekent dat het een "dier" is waarvan het bestaan (nog) ​​niet kan worden bewezen. Het is een wezen dat dieren aanvalt en hun bloed consumeert. De naam is afgeleid van de Spaanse woorden chupar ("zuigen") en cabra ("geit").

De chupacabra werd voor het eerst gemeld in 1995 in Puerto Rico. Het wezens werd beschuldigd van aanvallen op geiten en schapen en zelfs huisdieren. Opvallend was dat de karkassen niet opgegeten werden, maar leeggezogen, er zat geen bloed meer in.

Hoe deze bloedzuiger er uit ziet, is geen uitgemaakte zaak. Er lijken meerdere types te zijn. De eerste waarnemers beschreven een wezen dat rechtop stond en leek op soort reptiel met flinke rode ogen. Een andere versie van de chupacabra lijkt op een middelgrote hond zonder haren.

Chupacabra

Hoewel de beschrijvingen van de bloedzuigende chupacabra sterk uiteenlopen, beschrijven de meesten het als een grijs, hagedisachtig wezen van ongeveer een meter of drie meter lang dat rechtop loopt op zijn gespierde achterpoten. Het heeft naar verluidt grote ogen, hoektanden en een gevorkte tong met een rij scherpe stekels die over zijn rug lopen. 

De chupacabra heeft twee oorsprongsverhalen die de plotselinge verschijning te helpen verklaren.

  1. De eerste is dat het wezen buitenaards is en naar de aarde is gebracht door buitenaardse wezens te bezoeken;
  2. De tweede is dat de chupacabra een ontsnapte entiteit is die is gemaakt in een uiterst geheim genetisch laboratoriumexperiment van de Amerikaanse overheid dat fout is gegaan, wat in wezen een klassiek met samenzwering beladen Frankenstein-scenario is. Niet toevallig zijn deze twee oorsprongsverhalen identiek aan die van Sil, een chupacabra-achtig monster in de film Species.

2 vergezochte oorsprongen dus. Met als optie de altijd aanwezige laboratorium van de Amerikaanse overheid.

Uit een analyse door een dierenarts van 300 zogenaamde chupacabra slachtoffers bleek dat ze niet waren leeggebloed.

Er is terecht veel twijfel over het bestaan van de hagedisachtige bloedzuiger. Maar er zijn meerdere chupacabra gefotografeerd of dood gevonden er is er zelfs een opgezet. Uit het DNA van het opgezette exemplaar kon niet gehaald worden welk dier het was. In ieder geval geen schurftige coyote, hond of vos. Waar gemakshalve door lokale overheden altijd naar verwezen werd...

Wat ook vreemd is, is dat er soms flinke slachtpartijen zijn waarbij in 1 nacht 30 schapen worden afgeslacht en leeggezogen. Daarvoor is de bedoelde hondachtige dader toch echt te klein.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties