Ben-Underwood
Leestijd: 3 minuten

Ben Underwood, een menselijke vleermuis

Ze noemden hem een ​​superheld en noemden hem "Captain Sonar" en "The Boy who Sees without Eyes", maar zijn superkrachten waren uit nood geboren. Dus geen aangeboren kwaliteit of een gelukkig gen dat hem door zijn ouders werd doorgegeven. Het was het resultaat van zijn levenslust en vastberadenheid om een gewoon en volledig leven te willen leven.

Hoe het begon

Toen Ben op 3-jarige leeftijd zijn gezichtsvermogen verloor als gevolg van kanker, weigerde hij het leven van een blinde te leiden. Integendeel, hij kwam op het geniale idee om echolocatie te gebruiken. Hij ontwikkelde zelfstandig een methode om met geluiden te kunnen zien.

Echolocatie

Net als vleermuizen en dolfijnen kon Ben geluid gebruiken om objecten te identificeren met de echo's die ze produceren. Door met zijn tong klikkende geluiden te maken en vervolgens goed te luisteren naar hun verschillende echo's, kon Ben alle objecten om hem heen identificeren en zich zonder hulpstukken of hond volledig vrij bewegen. Hij was er zo goed in geworden dat hij praktisch alles kon wat een persoon met werkende ogen ook kan doen.

Bekijk dit om te zien hoe Ben zijn doel bereikt in een kussengevecht, rolschaatst als een pro, op zijn fiets door zijn buurt raast, hoepels schiet- en tafelvoetbalspelletjes wint.

De erfenis

Ben stierf een week voor zijn zeventiende verjaardag aan dezelfde kanker die hem zijn zicht had ontnomen. Hoewel zijn leven kort was, liet hij een prachtige erfenis van hoop en inspiratie achter. Ben's succesvolle techniek wordt nu doorgegeven aan  blinde kinderen over de hele wereld. Ben was een bijzonder mens!

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties