Beast of Bray Road
Leestijd: 4 minuten

The Beast of Bray Road

Het was 1936. Mark Shackleman arriveerde iets voor middernacht bij de St. Coletta School for Exceptional Children. Als nachtwakers van de school liep hij elke nacht over dit terrein. De school was gevestigd in een voormalig Franciscaans klooster buiten Jefferson, en het terrein besloeg verschillende oude gebouwen, een boomgaard en brede, open velden waar verschillende oude Indiaanse grafheuvels bewaard waren gebleven.

Shackleman was in de dertig, een echtgenoot en vader. Op het platteland van Jefferson was er niet veel om je zorgen over te maken, behalve de mogelijkheid van een inbreker of een paar tieners die kattenkwaad uithaalden.

Beast of Bray Road foto
Beast of Bray Road foto

Rottend vlees

Die nacht zag hij een schaduw. Het was moeilijk te zien dus hij liep er naartoe om te zien wat het was. Een gebogen gestalte was op handen en voeten aan het graven in een van de grafheuvels. De manier waarop hij groef deed Shackleman denken aan een wolf of hond. Maar hij zag direct dat het daarvoor veel te groot was.

Plotseling stopte het wezen met graven stond het op. Het slanke, harige lichaam ontvouwde zich tot een kleine 2 meter. Het had een ruig hondengezicht, maar onder de dikke vacht zat duidelijk het gespierde lichaam van een man. Her beest gromde. De omgeving rook naar rottend vlees. Shackleman's hart klopte snel en hij probeerde zijn adem onder controle te krijgen terwijl hij een stap achteruit zette. Plotseling draaide het beest weg en rende het bos in.

Beast-of-Bray-Road-newspaper

Enorme hoektanden

De volgende nacht keerde Shackleman terug naar St. Coletta voor zijn gebruikelijke rondes. (Hoe durf je na zo'n ervaring?) Terwijl hij door de omgeving liep, zag hij de schaduw weer, die in dezelfde heuvel groef als de avond ervoor. Opnieuw stond hij op, maar deze keer opende hij zijn mond. Shackleman zag enorme hoektanden en opgetrokken lippen. Het gromde naar hem, maar het leek ook een beetje te spreken. Ook de tweede keer draaide het wezen zich om en ging weg.

Na die nacht heeft Shackleman het beest nooit meer gezien, maar het afschuwelijke gegrom en de geur bleef jarenlang in zijn hoofd hangen.

Beast-of-Bray-Road-newspaper2

Meerdere waarnemingen

Shackleman's ervaring is de eerste gerapporteerde waarneming van het wezen dat uiteindelijk bekend zou worden als het Beest van Bray Road. Waarnemingen kwamen vooral veel voor in de jaren '80 en '90.

Zo meldde een vrouw dat het Beest van Bray Road probeerde in te breken in haar huis en later een paard van haar verwondde. Ze beweerde dat de voetafdrukken die het achterliet meer dan twintig centimeter lang waren.

Een andere vrouw zag hem voor haar auto de weg oversteken. Een andere bestuurder zag het gehurkt langs de kant van de weg een dier eten. En een jong meisje meldde dat het beest haar door het bos achtervolgde.

In 1999 reed een 18-jarig meisje in haar auto over Bray Road toen ze voelde dat ze over iets heenreed. Ze stopte en stapte uit om te zien wat ze had aangereden, maar er lag niets. Toen ze naar de kant van de weg keek zag ze een enorme wolfachtige beest op twee benen staan. Ze stapte snel in haar auto en terwijl ze wegreed, sprong het beest op haar kofferbak, maar gleed weg omdat de regen de auto glad had gemaakt.

Toen ze met haar verhaal naar voren kwam, werden ook veel andere waarnemingen gemeld.

Sceptisch

Deze waarnemingen waren voor het lokale juffertje The Week, aanleiding om Linda Godfrey te sturen om verhalen te onderzoeken en samen te stellen. Ze was altijd sceptisch bij zulke zaken, maar door de oprechtheid van de getuigen waar ze mee sprak, ging ze geloven dat er echt iets rondloopt.

Het beest is sinds de jaren 90 aanzienlijk minder waargenomen, hoewel het een of ander nog steeds af en toe opduikt. De waarheid is bij zulke verhalen altijd moeilijk te achterhalen. De mensen ervaren iets. En hun ervaringen komen met elkaar overeen. Dat betekent voor mij dat er echt iets is. Dat hoeft niet fysiek te zijn dat kan ook een paranormale kwestie zijn. Iets wat de wetenschap nu nog niet achterhalen kan.

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties