kinderen-aliens-zimbabwe
Leestijd: 7 minuten

Ariel School UFO Incident: Een mysterieus voorval in Zimbabwe

Het was een mooie dag in september 1994 toen de kinderen van de Ariel School in Zimbabwe buiten speelden tijdens hun pauze. Plotseling verscheen er een UFO in de lucht, die landde in een nabijgelegen veld. Het Ariel School UFO Incident...

De kinderen waren verbaasd en bang, maar ze waren ook nieuwsgierig en liepen naar het veld om te onderzoeken wat er aan de hand was. Toen ze dichterbij kwamen, zagen ze wezens die eruitzagen als kleine grijze wezens met grote zwarte ogen.

De kinderen raakten in paniek en renden terug naar de school om hun leraren te waarschuwen. De leraren dachten dat de kinderen een spelletje speelden of dat hun verbeelding op hol was geslagen. Maar ze zagen al snel dat de kinderen doodsbang waren.

Een paar dagen later werden de kinderen geïnterviewd door John Mack, een Amerikaanse psychiater die onderzoek deed naar UFO-ontvoeringen. Mack was verbaasd over de consistentie en oprechtheid van de verhalen van de kinderen. Ze vertelden allemaal dezelfde details over de UFO en de wezens die ze hadden gezien.

Het Ariel School-incident trok internationale aandacht en er werd uitgebreid onderzoek gedaan naar wat er was gebeurd. Hoewel sommigen sceptisch waren en dachten dat de kinderen hun verhalen hadden verzonnen, waren er anderen die geloofden dat de kinderen echt iets hadden meegemaakt.

Tot op de dag van vandaag blijft het Ariel School UFO Incident een mysterie en een van de fascinerendste UFO-ontmoetingen ooit. De kinderen die het hebben meegemaakt zijn nu volwassen, maar ze herinneren zich nog steeds duidelijk wat er is gebeurd. Hun verhaal is nog steeds hetzelfde.

Hieronder een item van de BBC die snel op die plek waren.

Getuigenverklaringen:

Het Ariel School UFO-incident is uniek omdat de betrokkenen kinderen zijn, die zeer helder en duidelijk over het voorval hebben gesproken. Veel van de kinderen gaven dezelfde beschrijving van het vliegend object en de wezens, wat suggereert dat ze echt iets hebben gezien. Hieronder staan enkele van de getuigenverklaringen:

 • "Het was een grote schotel en het hing in de lucht. Er waren lichtjes rondom en het had twee pootjes." - T.J, leerling van de Ariel School
 • "Er stapten twee wezens uit het object en ze keken naar ons. Ze hadden grote ogen en hun huid was groen." - S.N, leerling van de Ariel School
 • "Ze hadden ons gevraagd om boodschappen over de planeet aan de mensen te geven. Ze zeiden dat we moesten stoppen met het verwoesten van de aarde en meer respect moesten hebben voor het leven op aarde." - N.M, leerling van de Ariel School

Gesprekken met de aliens

Volgens de getuigen hadden ze een telepathische communicatie met de wezens uit het vliegend object. De kinderen beweerden dat de wezens hen geruststelden en hen uitlegden wat ze wilden. Hieronder staan enkele van de gesprekken die de kinderen beweerden te hebben gehad met de aliens:

 • Alien: "We komen in vrede. We willen met jullie praten en jullie een boodschap geven."
 • Leerling: "Wat voor boodschap?"
 • Alien: "De boodschap is dat jullie moeten ophouden met het verwoesten van de aarde. Jullie moeten meer respect hebben voor het leven en de natuur. Jullie moeten samenwerken en vrede hebben met elkaar."
 • Alien: "Jullie moeten begrijpen dat jullie niet alleen zijn in het universum. Er zijn veel andere wezens en planeten die bestaan."
 • Leerling: "Waar komen jullie vandaan?"
 • Alien: "We komen van een andere planeet in een ander sterrenstelsel. Wij hebben jullie gevolgd en willen jullie helpen."
 • Alien: "Jullie moeten stoppen met het maken van wapens en oorlogen. Jullie moeten samenwerken en elkaar helpen."
 • Leerling: "Waarom gebeurt dit alles?"
 • Alien: "Omdat jullie deze boodschap nodig hebben om verder te gaan en te evolueren als soort. Jullie zijn nog niet klaar om contact te maken met andere wezens in het universum, maar jullie moeten begrijpen dat jullie niet alleen zijn."

De boodschap

De boodschap die de kinderen hebben ontvangen van de aliens was duidelijk en simpel: respect voor het leven en de natuur en samenwerking en vrede met elkaar. Dit verhaal heeft de aandacht getrokken van mensen over de hele wereld. Het dwong mensen tot nadenken over de toekomst van onze planeet en onze plaats in het universum.

Ariel School UFO Incident

Algemeen onderzoek naar het Ariel School UFO Incident

Er is veel onderzoek gedaan naar het Ariel School UFO-incident en er zijn verschillende interpretaties en verklaringen. Veel mensen geloven dat het een echte UFO-waarneming was en dat de kinderen werkelijk met aliens hebben gecommuniceerd. Anderen geloven dat het een hoax was of dat de kinderen iets hebben gezien dat een verklaring heeft in de natuurkunde of psychologie.

Enkele onderzoekers hebben geprobeerd de verklaringen van de kinderen te ondersteunen door getuigen te interviewen en fysiek bewijsmateriaal te verzamelen. Andere onderzoekers hebben geprobeerd te bewijzen dat het een hoax was door te zoeken naar een bewijs van samenzwering of door de verklaringen van de kinderen te analyseren en te vergelijken met andere UFO-incidenten.

Er is ook veel gedebatteerd over de boodschap die de kinderen beweerden te hebben ontvangen. Sommigen geloven dat de boodschap een waarschuwing is voor de toekomst van onze planeet en dat we actie moeten ondernemen om onze aarde te beschermen. Anderen geloven dat de boodschap een product is van de verbeelding van de kinderen of een poging om aandacht te trekken.

Onderzoek van Cynthia Hind en Dr. John E. Mack

Een van de bekendste onderzoekers van het Ariel School UFO-incident is Cynthia Hind, een Zimbabwaanse psychotherapeut die de kinderen en hun families heeft geïnterviewd en begeleid. Hind geloofde in de verklaringen van de kinderen en vond geen bewijs van samenzwering of hoax. In plaats daarvan vond ze aanwijzingen voor een echte UFO-waarneming en telepathische communicatie.

Een andere bekende onderzoeker was Dr. John E. Mack, een Harvard-psychiatrisch professor en arts. Mack was een vooraanstaand deskundige op het gebied van parapsychologie en had veel ervaring met het onderzoeken van UFO-incidenten. Hij was onder de indruk van de verklaringen van de kinderen en vond geen aanwijzingen voor een hoax of verbeelding. In plaats daarvan geloofde hij dat de kinderen een echte UFO-waarneming hadden gehad en dat ze werkelijk hadden gecommuniceerd met wezens uit het object.

Mack en Hind brachten veel tijd door met het onderzoeken van het Ariel School UFO-incident en hun conclusies werden uitgebreid besproken in de media en de wetenschappelijke gemeenschap. Hoewel hun bevindingen controversieel waren en sommigen hen beschuldigden van het bevorderen van hoaxen of pseudowetenschap, bleven ze hun onderzoek en conclusies verdedigen.

Tekeningen van de kinderen

Een interessant aspect van het Ariel School UFO-incident zijn de tekeningen die de kinderen hebben gemaakt na hun waarneming. Veel van de kinderen maakten tekeningen van het vliegend object en de wezens die ze beweerden te hebben gezien, en deze tekeningen werden gebruikt als bewijsmateriaal voor hun verklaringen.

De tekeningen zijn opvallend consistent en geven dezelfde basisbeschrijving van het vliegend object en de wezens. Dit suggereert dat de kinderen echt iets hebben gezien en dat ze niet door elkaar zijn beïnvloed of dat er sprake is geweest van samenzwering.

De tekeningen zijn ook opmerkelijk omdat ze niet helemaal overeenkomen met de conventionele beelden van UFO's en aliens die vaak in de media worden gepresenteerd. Dit suggereert dat de kinderen iets hebben gezien dat uniek en onverklaarbaar was.

De tekeningen van de kinderen zijn een belangrijk onderdeel van het Ariel School UFO-incident en blijven een fascinerend aspect voor UFO-onderzoekers en geïnteresseerden. Ze bieden een visueel element aan het verhaal en geven ons een idee van hoe de kinderen het vliegend object en de wezens hebben gezien.

ufo-kinderen-zimbabwe

Reünie 16 jaar na het Ariel School UFO Incident

In 2010, 16 jaar na het Ariel School UFO-incident, werden de kinderen en hun families uitgenodigd voor een reünie. Het doel van de reünie was om de kinderen en hun verhalen bij elkaar te brengen en om te zien hoe ze het incident hadden beleefd en hoe het hen had beïnvloed.

Tijdens de reünie kwamen de kinderen samen en deelden ze hun verhalen en ervaringen. Veel van hen bevestigden nog steeds hun verklaringen en geloofden nog steeds in wat ze hadden gezien. Anderen hadden hun verklaringen aangepast of gereviseerd en beschouwden het incident nu als iets anders, zoals een natuurfenomeen of een hallucinatie.

De reünie was ook belangrijk omdat het een kans was om het Ariel School UFO-incident in perspectief te plaatsen en te zien hoe het de kinderen en hun families had beïnvloed. Veel van de kinderen vertelden over de impact die het incident op hen had gehad, zoals verwarring, angst en nieuwsgierigheid, en hoe het hen had aangezet om verder te onderzoeken en te speculeren over wat er was gebeurd.

Galerij van tekeningen gemaakt door de kinderen van de school

cryptozooloog-circle

Mijn mening over het Ariel school incident

Deze kinderen hebben echt aliens gezien en gesproken. Geen twijfel.

wel-overtuigd
cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties