Agent Lonnie Zamora vlucht voor ufo
Leestijd: 4 minuten

Agent Lonnie Zamora vlucht voor ufo

Op 24 april 1964 om ongeveer 17:45 uur achtervolgde politieagent Lonnie Zamora een te snel rijdend voertuig net ten zuiden van de stad Socorro. Terwijl hij de auto achtervolgde hoorde hij een "gebrul" en brak de achtervolging af om op onderzoek uit te gaan. Hij wist van een dynamietopslag in de omgeving en besloot te gaan kijken of dat de bron van het geluid was. Terwijl hij er heenreed, zag hij een vlam in de lucht. De vlam was blauw/oranje, maar hij zei dat hij het niet goed gezien heeft omdat de onverharde en steile weg alle aandacht nodig had. Toen hij de bovenkant van de heuvel bereikte, zag hij een wit object op de grond in de woestijn staan. Er liepen twee mensen in overalls omheen. Lonnie omschreef het object in de woestijn van Socorro als ovaal en wit. Omdat hij in eerste instantie dacht dat het een auto-ongeluk was, reed hij snel naar ze toe om te helpen.

Toen hij dichter bij het object kwam, stopte hij de auto. Hij vertelde de centrale dat hij de auto ging verlaten. Na het uitstappen hoorde hij weer een luid "gebrul." Het object steeg op en er was een blauwe vlam zichtbaar aan de onderkant. Het object zelf was glad van buiten, had geen ramen en een vreemd rood teken aan de zijkant. Omdat hij bang was dat het ding zou ontploffen, maakte hij zich uit de voeten terwijl het gebrul steeds luider werd en het object bleef stijgen.

Lonnie Zamora
Lonnie Zamora

Best gedocumenteerde zaak ooit

Zamora bleef wegrennen van het object, tot hij achter een heuvel dekking vond. Op dat moment stopte het geluid en vloog het object weg. Zamora bleef kijken tot hij het object niet meer kon zien. Hij liep terug naar zijn auto en bracht direct de centrale op de hoogte. Snel daarna arriveerde sergeant Chavez van de staatspolitie van New Mexico. Chávez vroeg wat er aan de hand was. Hij zag dat Zamora buiten adem en bleek was. Zamora vertelde hem het verhaal en ze gingen kijken naar het gebied waar het object was geland.

De waarneming van Zamora haalde de plaatselijke kranten en trok de aandacht van het Project Blue Book van de US Air Force, het officiële onderzoek naar ufo's. De onderzoekers waren onder de indruk van de geloofwaardigheid van Zamora. Ze waren ook onder de indruk van het fysieke bewijs. Een verbrande tak uit de struik en de grond op de plaats van de indrukken werden geanalyseerd. Er werd echter niets ongewoons gevonden. Ze testten ook op straling, maar de niveaus waren normaal.

Blue Book-directeur Hector Quintanilla zei: "Zamora is verbaasd over wat hij zag en eerlijk gezegd, wij ook. Dit is de best gedocumenteerde zaak ooit, en ondanks grondig onderzoek zijn we er nog steeds niet in geslaagd om het voertuig te vinden die Zamora zo bang maakte dat hij in paniek raakte.” 

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties