Afanc
Leestijd: 3 minuten

De Afanc: Het geheimzinnige monster uit Wales

De Afanc is een cryptide, een dier dat volgens de legende in Wales zou leven, maar dat is nog niet bewezen. Het wordt vaak beschreven als een groot wezen, met een stevig lijf en een staart die lijkt op die van een bever. Andere beschrijvingen zeggen dat het een grote, harige snuit heeft en grote ogen. En weer anderen beschrijven het als een soort krokodil of alligator.

De geschiedenis van de Afanc

De oorsprong van de Afanc gaat terug tot de oude Kelten, die geloofden in een wezen dat bekend stond als de Afanc. Volgens de legende woonde het in meren en rivieren in Wales en was het bekend om zijn kracht en agressie. Er wordt gezegd dat het op jacht ging naar mensen en dat het zelfs in staat was om een heel dorp te overmeesteren.

In de middeleeuwen werd de Afanc vaak genoemd in verhalen en legenden. Er werd gezegd dat het een gevaarlijk wezen was dat moest worden bestreden door heldhaftige ridders. In deze tijd werd de Afanc vaak gezien als een symbool voor het kwaad en de angst.

De Afanc in de moderne tijd

Hoewel de Afanc in de loop van de tijd minder bekend is geworden, blijft het een populair figuur in folklore. Er wordt nog steeds gezegd dat het in sommige meren en rivieren in Wales zou leven, maar er ontbreekt nog echt bewijs dat dit echt het geval is. Er zijn wel enkele moderne verhalen en geruchten over de Afanc, zoals een getuigenverslag in de jaren 8.

Maar ondanks dat er geen sterk bewijs is voor het bestaan van de Afanc, blijft het mooie folklore. Veel mensen zijn geïnteresseerd in de legenden en verhalen over de Afanc en er zijn zelfs mensen die op zoek gaan naar het wezen in de hoop het een keer te zien. En wie weet, misschien is de Afanc wel echt en wacht het gewoon op het juiste moment om ontdekt te worden....

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties