kinderen-aliens-zimbabwe
Leestijd: 5 minuten

62 kinderen praten met aliens, erg overtuigend!

Ufo's worden dagelijks gespot, elk uur, over de hele wereld. Maar niet elke waarneming is even bijzonder. De intrigerendste en zenuwslopende waarneming vond plaats op 16 september 1994 in een kleine boerengemeenschap in Zimbabwe.

Op een kleine privéschool in Ruwa, Zimbabwe genoten de kinderen van hun pauze terwijl leraren een wekelijkse bijeenkomst in de school bijwoonden. Een fysiotherapeut van het personeel hield als enige volwassene toezicht. Het werd een dag om nooit te vergeten...

Verbijsterde onderzoekers

Tweeënzestig kinderen, variërend in afkomst en leeftijd, beweren die dag in de bewuste pauze een buitenaards voertuig te hebben gezien. Ook zagen de kinderen de buitenaardse wezens die uit het voertuig stapten. Elk kind gaf zijn eigen observaties van de gebeurtenis en wat experts en onderzoekers verbijsterd heeft, is het feit dat elke student, in de leeftijd van vijf tot twaalf, exact dezelfde gebeurtenis beschreef en tekende. De verhalen van deze kinderen leken zo op elkaar dat een gerenommeerde psychiater na uitgebreid onderzoek niet anders kon dan te stellen dat de waarneming echt gebeurd moest zijn.

Schuwe alien

De kinderen beweerden vijf schotelvormige objecten in de lucht te hebben gezien. De objecten verplaatsten zich geluidloos door de lucht. Stil door de lucht snelden, waarvan een ufo dichtbij landde.
Op de gelande ufo verscheen een "kleine man." Ongeveer een meter lang en gekleed in een strak, glanzend "zwart en zilver pak". Het wezen leek lang haar, manen of een cape te hebben. De Alien leek wat schuw want hij zocht wel toenadering met de kinderen, maar verdween telkens weer achter het vaartuig tot het opeens wegvloog.

Opgewonden renden de kinderen naar de toezichthouder en vertelden over hun avontuur. De toezichthouder was niet onder de indruk, maar toe hoorde Colin Mackie, de rector van de school, het verhaal. Hij vroeg alle kinderen om mee te komen de school in en te tekenen wat ze gezien hadden. De verbijstering was enorm toen bleek dat elke tekening hetzelfde was. Een UFO op de grond, tussen de bomen, met een klein wezentje erop of ernaast.

Kinderen worden door alien gewaarschuwd

De studenten beweren dat de ogen van de alien "groot" en "schuin" waren, terwijl het lichaam "mager was met een magere nek". Het wezen sprak verbaal geen woord met de leerlingen, maar sommige van de oudere kinderen beweren dat het wezen met hun communiceerde via de ogen. De alien zou de kinderen hebben verteld dat ze hun levenswijze moesten veranderen, omdat ze de aarde vervuilen en er ernstige gevolgen zouden zijn als het misbruik zou doorgaan.

Wat deze zaak nog merkwaardiger en geloofwaardiger maakt, is dat er twee dagen vooraf aan de ervaring van de kinderen meerdere ufo-waarnemingen in het gebied werden gemeld. Duizenden getuigen beweren het vaartuig te hebben zien vliegen. Wat dit zo'n intrigerende gebeurtenis maakt, is dat in deze kleine gemeenschap, waar de technologische vooruitgang achterloopt en mensen totaal geen idee hebben van nieuws over aliens en ufo's in andere delen van de wereld. Dat maakt de heldere en overeenkomende rapporten extra geloofwaardig. Veel van de leerlingen gaven toe dat ze de term "ufo" nog nooit hadden gehoord voor hun waarneming.

Harvard professor doet onderzoek

De school kreeg na het gebeuren natuurlijk bezoek van gerenommeerde therapeuten en psychiaters. Onderzoeker Cynthia Hind, een psychotherapeut, en Harvard-psychiatrisch professor en arts dr. John E. Mack ontmoetten de kinderen, ouders en leraren twee dagen lang direct na de waarneming. Hiervan zijn video-opnamen gemaakt die de geloofwaardigheid van het verhaal nog maakt. De kinderen vertellen kalm en gelaten nonchalant over hun waarnemingen. Analisten erkenden dat, in ieder geval volgens hun, de kinderen de waarheid spraken. Stem, toon en lichaamstaal kunnen gemakkelijk worden gelezen bij kinderen. Deze kinderen vertelden zeker een waargebeurd verhaal.

In 2010, zo'n zestien jaar na het evenement, werden de studenten die die dag op het schoolplein aanwezig waren, weer bij elkaar gebracht voor nieuwe interviews over hun ervaringen. Verzinsels en leugen uit de kindertijd houden moeilijk stand als mensen volwassen worden. Maar geen van de tweeënzestig oud-leerlingen (nu volwassenen) nam terug wat ze de onderzoekers anderhalf decennium eerder hadden verteld.

Verder onderzoek verboden

Dr. Mack was de eerste professor in de geschiedenis van Harvard die, kort na zijn onderzoek naar de waarneming, door de universiteit werd gecensureerd zonder verdacht te worden van ethische schendingen of wangedrag. Gewoon omdat er een hooghartige groep mensen is die de mogelijkheid van buitenaards leven niet kunnen bevatten.

Na verloop van tijd kreeg hij toestemming om zijn onderzoek aan Harvard voort te zetten. Helaas werd hij een paar jaar later in Londen aangereden en gedood door een dronken chauffeur.

Voor de gek gehouden?

De waarneming van buitenaardse wezens in Zimbabwe, nu meer dan 25 jaar oud, is nog steeds een van de meest besproken ufo-ervaringen ter wereld. Als deze studenten, alle tweeënzestig, erin slaagden om exact hetzelfde sprookje te vertellen en het meer dan twee decennia vol te houden, compleet met op elkaar lijkende tekeningen, dan hebben ze zeker veel mensen – waaronder ik – voor de gek gehouden. Ik geloof hun verhaal!

De BBC was in 1994 als eerste bij de school. Hier hun video.

Galerij van tekeningen gemaakt door de kinderen van de school

cryptozooloog-circle

Henk J.F. Mulder - Cryptozoöloog 

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Henk Mulder. Ik duik dagelijks in de wereld van mythes, cryptiden, folkolore en paranormale zaken etc. Op mijn blog schrijf ik daar met plezier over.

Vragen? Ervaringen? Henk@subjectx.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

1x per maand & reclamevrij

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties